Wilt u een mooie jonge vrouw erbij?

De spandoeken kunnen weer uit, vlaggetjes ernaast. Wimpeltje erbij? Doet u maar. En! Wapperen maar. Want het is weer BOEKENWEEK. En gelukkig zijn er deze Boekenweek nog boekwinkels. Gelukkig kunnen de boekhandelaren dankzij Tommy Wieringa allemaal bij de kassa een buitengewoon wervende zin bezigen: Wilt u een mooie jonge vrouw erbij?

goot

Dus mensen, via dit webbericht wordt eenieder alvast ingestraald: vier het mee. Er zijn zat exclusive parties, dus niet lezen, maar feesten is het motto, tralalalie: tijdens de Amsterdamse Boekennacht bijvoorbeeld. Dit jaar op vrijdag 14 maart! Traditiegetrouw de laatste vrijdag van de Boekenweek, met diverse activiteiten, optredens en nog meer leuks op en rond het Spui. Ilona presenteert aan het begin van de avond speciaal voor de gelegenheid een nieuw ‘beeldverhaal’ voor de ‘levende openingspagina’s’ van het live tijdschrift Peppy Miller. Nu al de derde editie! In het Athenaeum Nieuwscentrum. Start: 20.00 uur. Mis deze unieke performance niet. Nee, natuurlijk niet! Is het een reisverhaal? Warm. Of blijven we thuis? Warm… Of nou ja, hopelijk wordt het deze Boekennacht niet zo koud als vorig jaar. We gaan nog niet naar huis, zoveel is zeker.

Net als op 6 maart, toen weer het jaarlijkse Bladenbal werd georganiseerd. Elk jaar viert, al een dag vóór het Boekenbal, het Leidseplein feest in de opmaat naar de Boekenweek. Velen hadden hun gang naar de Sugarfactory in Amsterdam gemaakt waar gefuifd werd tot in de vroege uurtjes. Het bal presenteert zich als de underground variant van het Boekenbal, jawohl. In ieder geval, er was ook een kraampje/tafel met Mixed Media Soup :-)