Artistieke schuilhut voor iedereen

Een terugblik op de ‘special opening’ van Overzees / Overseas in Museum Perron Oost op zondag 10 augustus 2014.

Ja! Dat moest zo zijn… Een orkaan! Die helemaal over de oceaan ons land bereikte. Precies op de dag dat de deuren van Museum Perron Oost opengingen voor de tussentijdse presentatie van Overzees / Overseas, raasde Bertha over Nederland.
In Amsterdam was het flink onstuimig, maar voor velen was het tegenvallende weer totaal geen belemmering om naar de presentatie van het project te komen, dus dat was super – en gezellig!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Terwijl op Perron Oost regen en wind elkaar afwisselden, kwamen er steeds meer mensen om de tentoonstelling te zien. Het perronhuis aan de Cruquiusweg fungeerde zo’n beetje als weerhuisje: door de twee naast elkaar gelegen deuren van het kleine gebouw was het een komen en gaan van mensen.
Een prima schuilhut – voor kunst en -liefhebbers, yes!
Bij regen ging iedereen even naar binnen. En zodra het droog was, was het meteen weer heerlijk onder de platanen op het perron.

De komende week staat het perronhuis nog steeds in het teken van Overzees / Overseas, het project duurt tot en met 15 augustus (door de ramen nog te bezichtigen tot en met de 17de). Tijdens Festival Perron Oost doet Ilona ook nog een live presentatie  naar aanleiding van Overzees / Overseas, op 6 september om 20.30 uur.

Aan het eind van de middag is een nieuwe zine gepresenteerd van Ilona, getiteld Overzees / Overseas, een speciale uitgave bij het project. Het boekje is gemaakt in een kleine oplage (& handmade by the writer) en bevat enkele nieuwe verhalen, gedichten en collages. De zine is te bestellen door een mailtje te sturen of onderstaand formulier in te vullen.