Voor de eerlijke vinder – verhalen collages van Ilona Verhoeven

Voor de eerlijke vinder, literair debuut van Ilona Verhoeven. Verhalen en collages, uitgeverij In de Knipscheer. Het omslagbeeld, gemaakt met een gevonden foto, past qua stijl bij de collages binnenin het boek.

Voor de eerlijke vinder – verhalen collages van Ilona Verhoeven.

Overal te koop, meer info via uitgeverij In de Knipscheer.

De pers over Voor de eerlijke vinder (2012)

“Fantasie. Dat woord is Verhoeven op het lijf geschreven. Ze creëert dat het een lieve lust is: toneelteksten, reportages, verhalen, columns, collages, enzovoorts, onder de naam ‘mixed media soup’. Met behulp van de kopieermachine maakte ze al talloze ‘zines’, miniboekjes met haar verhalen en collages, en nu is er een ‘echte’ bundel.”

Elizabeth Kooman, Nederlands Dagblad

Elizabeth Kooman over Voor de eerlijke vinder in het Nederlands Dagblad


“Heel grappig is het verhaal van de rare man die met zijn hoofd op de hoek van een formuis valt en daardoor plots een mariabeelden-tic ontwikkelt. Speelsheid in de nieuwe, zo hard zakelijk begonnen eeuw.”

André Keikes, Leeuwarder Courant   

De recensie van André Keikes over Voor de eerlijke vinder in de Leeuwarder Courant


“Ilona Verhoeven kun je met Biesheuvel vergelijken, maar veel beter nog met de Russische, absurdistische schrijver Daniil Charms. Liefst ontstijgt Verhoeven, net als haar Russische collega, de platgebaande paden en kiest ze voor het experiment. Humor is daarbij een belangrijk middel. Vorm iets waarmee je kunt spelen. Het kan een column zijn of een dialoog, een dadaïstisch toneelstuk, een surrealistisch verhaal of een jeugdherinnering. Verhoeven kiest de vorm die haar het best past en gaat ermee aan de slag. Alles verrast.
Met Voor de eerlijke vinder, het logische vervolg op haar ‘broekzakbibliotheek’, zorgt Ilona Verhoeven voor een frisse en totaal nieuwe stem in de Nederlandse literatuur.”

Ezra de Haan, Literatuurplein


“Een geweldige vondst. Een reeks ultrakorte verhalen, schetsen meer, scenes en impressies (…) Ja, dit is een bizarre collectie tekstflarden maar het beste wat ik in lange tijd las.”

– Nils Geylen op Good reads 


bespreking-vinder-bb1

“Een opmerkelijk literair debuut” – Beursberichten, Beurs van Bijzondere uitgevers, 2012