Enthousiaste reacties op Fiets onder de waterspiegel

‘Fiets’ is er!
Na de feestelijke boeklancering in Paradiso is het boek Fiets onder de waterspiegel, verhalen en foto’s uit de werkelijkheid van Ilona Verhoeven nu in de handel. De eerste reacties waren enthousiast en met gastoptredens van mondharp-speler Danibal en street sound artist gHSTS & gUITARS zat de sfeer er meteen goed in. Gezellige drukte in de poptempel!

Fiets onder de waterspiegel. Verhalen en foto’s uit de werkelijkheid
nieuw boek van Ilona Verhoeven

Gebrocheerd in omslag met flappen
146 blz., geïll. met 47 foto’s waarvan 15 in kleur
€ 16,50
ISBN 978-90-6265-938-8

Zie ook de aanbiedingsfolder van uitgeverij In de Knipscheer.

En dan nu de actualiteiten :-)

  • Bij Boekhandel Douwes in Den Haag is een etalage ingericht; een tentoonstelling van de foto’s uit Fiets onder de waterspiegel.
  • En: op zaterdagmiddag 10 december is er een speciale presentatie van Fiets onder de waterspiegel, literaire performance medewerking van tekenaar van het literaire leven Stefan Verwey! Bij Dekker van de Vegt Boekverkopers in Nijmegen op zaterdag 10 december om 16.30 uur. Kom ook! Zie de site van de boekwinkel, klik hier.

Over het boek:
Fiets onder de waterspiegel, verhalen en foto’s uit de werkelijkheid is het tweede boek van Ilona Verhoeven bij uitgeverij In de Knipscheer. Een inspirerende verzameling korte verhalen, schetsen en overdenkingen, afgewisseld met begeleidende foto’s van onverwachte, vaak mooie, soms vreemde situaties.

Verbeelding
Toeval, verrassingen en absurditeiten. Daar draait het om in Fiets onder de waterspiegel, waarin schrijver en kunstenaar Ilona Verhoeven op aanstekelijke wijze de werkelijkheid beschouwt. Parallel aan de door haar gemaakte momentopnamen brengt ze schrijvend een ode aan de verbeelding. De ruwe poëzie van het dagelijks leven vormt hierbij een eindeloze inspiratiebron.

Natuur
Een belangrijke rol is weggelegd voor de (stads)natuur, naast diverse andere verschijnselen waar je niet altijd bij stil staat. Bomen, vogels, honden, katten, vlinders, paarden, vissen maar ook rondzwervende matrassen, een uit de muur wandelende geldautomaat en een op drift geraakte botsauto zijn slechts enkele voorbeelden van hetgeen de schrijfster op haar pad aantreft. En vaak is het net even anders dan het op het eerste gezicht lijkt.

Over Voor de eerlijke vinder:
De bundel Voor de eerlijke vinder uit 2012, waarin ook collages van Ilona zijn opgenomen, werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor het beste literaire debuut. Over Voor de eerlijke vinder schreef de pers: ‘Nieuwe speelsheid’ (Leeuwarder Courant), ‘Ze creëert dat het een lieve lust is’ (Nederlands Dagblad), ‘Proza dat een onthutsend inzicht biedt in de ongerijmdheid van het leven’ (Literatuurplein), ‘Een bizarre collectie tekstflarden maar het beste wat ik in lange tijd las’ (Goodreads).

 

fiets_omslagbeeld_