Boekenweek 2018 in Nijmegen: feestje met een nieuwe zine en muziek

Besiendershuis

Joe! Hij is begonnen, en goed ook, de Boekenweek. Althans hier zeker, met een flinke portie Mixed Media Soup in concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen, waar op het Nijmeegse Boekenfeest het boekje ‘De vrouw met de rode boodschappenkar’ onder de mensen kwam. Een mini-zine met een verhaal geschreven door Ilona Verhoeven, speciaal bij de start van de Boekenweek verschenen en voor de gelegenheid in een extra hoge oplage gemaakt, in samenwerking met het Besiendershuis in Nijmegen.
De zine is, zoals vaker bij dit soort publicaties, in vrij korte tijd gemaakt en dat is meteen ook het leuke ervan – spread the word.

Afgelopen zondag, 11 maart, was de feestelijke lancering van het boekje op het Boekjes Bal. Het was volle  bak in het Besiendershuis, en tegelijkertijd was de sfeer intiem – wat ook precies het idee was: een groots feestje, met ‘klein’ als thema. Met boekjes, liedjes, drankjes, hapjes! Als klap op de vuurpijl scheen het zonnetje ook nog :-)

Het was een sprankelende middag vol verrassingen mede dankzij zanger, schrijver en theatermaker Carlo Lammers. Hij trad op met een serie liedjes van ieder een halve minuut, begeleid op elektrische ukelele. Directeur van het Besiendershuis Jan-Wieger van de Berg hield een inspirerende inleiding, waarin hij tevens een deel van de geschiedenis van het bijzondere pand belichtte. Ilona Verhoeven las enkele ultrakorte verhalen voor, gevolgd door een fragment uit de nieuwste zine van haar hand. En ergens op de achtergrond zwommen de axolotls.

 


De vrouw met de rode boodschappenkar. Verhaal en collage door Ilona Verhoeven | 16 pagina’s, uitgave in samenwerking met het Besiendershuis in Nijmegen.

 

 

www.mixedmediasoup.com
www.ilonaverhoeven.nl

 

Het idee en het initiatief voor het Boekjes Bal en het maken van de zine ‘De vrouw met de rode boodschappenkar’ ontstonden tijdens de periode dat Ilona Verhoeven als schrijver te gast was in het Besiendershuis, winter/voorjaar 2018.