De nacht van de zachte landing

Maan mania in het Besiendershuis in Nijmegen! Kunst, wetenschap, media en nieuwsgierigheid vinden elkaar op zaterdagavond 20 juli tijdens een feestelijke avond naar aanleiding van 50 jaar maanlanding. 

Nacht van de zachte landing 20 juli 2019.jpg

Apollo 11 en Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, maar ook minder bekende astronauten komen voor het voetlicht tijdens een gevarieerd en losjes opgezet programma. Een ode aan de eerste maanlanding.

Met: o.a. een korte lezing door Peter Batenburg van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart, live muzikale intermezzi en soundscapes door Peter Hendriks en Ruben Trimbach, info en video’s over kunstprojecten met betrekking tot de maan, een mini-expo rondom de maanlanding en de media, en verschillende schrijvers, kunstenaars, dichters en denkers geven acte de présence, onder wie Jan-Wieger van den Berg, Frank Antonie van Alphen en Ilona Verhoeven.

Natuurlijk is het ook de gelegenheid om lekker bij te praten: waar was jij tijdens de maanmissie van ’69? Vroeg opgestaan, uit bed gehaald of was je nog niet geboren? Hoe dan ook, kom naar De nacht van de zachte landing en vier 50 jaar maanlanding met ons mee. Countdown to 20-07-2019!

Besiendershuis

Steenstraat 26 in Nijmegen

Aanvang: 20.00 uur, deur open 19.30 uur

Vrij entree

www.besiendershuis.com

 

Beeld: Jan-Wieger van den Berg