‘Water’ in het Besiendershuis

Laten we van de hoge, in het diepe! De eerstvolgende editie van de Elementen is in zicht! En het thema is WATER – vrijdag 20 mei a.s. 19.00-21.00 uur, in het Besiendershuis in Nijmegen.

Met als gasten: cultureel antropoloog, journalist en zwemster Kirsten van Santen, schrijver van het boek ‘Water pakken’, beeldend kunstenaar Mariës Hendriks (met een videowerk getiteld ‘Jungle River’), Prof. Dr. Ad Vingerhoets die jarenlang onderzoek deed naar emoties en in het bijzonder naar huilen (hij staat daarom ook wel bekend als de ’tranenprofessor’), Constant Hoogenbosch (met weer een aantal verrassende filmfragmenten, dit keer passend bij ‘water’) en er is een online live verbinding met Zuid-Afrika voor een muzikale bijdrage door Gert Vlok Nel

Er is muziek, de bar is open, welkom!

Voor wie nog niet weet waar het over gaat; de Elementen is een serie events rondom aarde, water, lucht en vuur, met wisselende gasten, lezingen en muziek. De samenstelling en presentatie hiervan is in handen van Ilona Verhoeven, de organisatie is een samenwerking met het Besiendershuis in Nijmegen. Telkens staat een element centraal en cirkelen we losjes om een thema. En dat alles in het licht van kunst, wetenschap, muziek, film en de actualiteit .

Terwijl de wereld steeds meer in brand staat, draaide op vrijdagavond 25 maart alles om het thema ‘Vuur’. Te gast waren filosoof Tim Miechels (Radboud Universiteit, Filosofie Magazine) beeldend kunstenaar Eef Veldkamp (over zijn project Burn-a-Flag) en Constant Hoogenbosch, die het thema in filmisch perspectief plaatste.

Entreeprijs voor de Elementen is 5 euro p.p., aanmelden is gewenst, dat kan door een mail te sturen aan reserveringbesiendershuis@gmail.com.

Besiendershuis, Steenstraat 26 in Nijmegen.

Advertentie